top of page

Ayanni Farm Resort | Χαλκιδική

Ένα πολυτελές παραποτάμιο αγροτικό θέρετρο στην ύπαιθρο της Χαλκιδικής, όπου η πολυτέλεια συνδυάζεται με την αυθεντικότητα σε κάθε στιγμή της διαμονής.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη Τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Λειτουργικής Κατεύθυνσης (Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Learn More

Location

Χαλκιδική

Expected

2026

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the new, under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests

Η διαμονή στο AYANNI είναι ένα κράμα πολυτέλειας, παράδοσης και άμεσης επαφής με τη φύση που διαδραματίζεται σε άνετα δωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Οι τύποι των δωματίων παρέχουν ιδιωτικότητα στους διαμένοντες και αξιοποιούν την πλούσια βλάστηση, με άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικούς κήπους και βεράντες, ενώ οι πιο αναβαθμισμένοι τύποι διαμονής προσφέρουν και ιδιωτική πισίνα, γεγονός που προσδίδει πολυτέλεια στον retreat χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Οι επιλογές κυμαίνονται μεταξύ Riverside Rooms με κεντρικό στοιχείο το παρακείμενο ποτάμι, Maisonette style suites με βεράντα, Stable Suites τοποθετημένες στον παλιό στάβλο του αγροκτήματος με ιδιωτική πισίνα και βεράντα, Two-Bedroom Suites και άνετα One Bedroom Vineyard Houses με εξωτερική ιδιωτική πισίνα και θέα στο ηλιοβασίλεμα. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες ξενοδοχειακές τεχνολογίες, ενώ υιοθετούνται sustainable πρακτικές λειτουργίας σε όλα τα στάδια της διαμονής και της λειτουργίας του καταλύματος.


Η γαστρονομία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο AYANNI, με την εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς κουζίνα και τις farm to table πρώτες ύλες, με βασικό ‘προμηθευτή’ το ίδιο το αγρόκτημα. Το μενού του AYANNI προσφέρει πιάτα αυθεντικά, εμπνευσμένα από τις αρχές της εντοπιότητας, της εποχικότητας και της παράδοσης — όπως, άλλωστε, κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, ντόπια βιολογικά λαχανικά και φρούτα, βότανα, αγνό ελαιόλαδο και σπιτικό κρασί στο επίκεντρο, συνοδεύονται από ζωικά προϊόντα από τη φάρμα, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει την προέλευση του φαγητού στο τραπέζι του. Η τοποθέτηση του εστιατορίου δίπλα στο ρέμα εμπλουτίζει την εμπειρία με μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς. Από το γαστρονομικό σύνολο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ιδιωτικά δείπνα με farm-style χαρακτήρα, τόσο μέσα στο δωμάτιο, όσο και σε μοναδικά σκηνογραφημένα σημεία πυκνής βλάστησης του καταλύματος. Τη γαστρονομική διάσταση του καταλύματος συμπληρώνουν τα Gastro-Art Nights με επίσης farm to table, θεματικό μενού που συνδέεται με το εκάστοτε πολιτιστικό δρώμενο, ενώ τα farm-style cocktails της πισίνας φέρνουν τον ισχυρό γαστρονομικά χαρακτήρα και σε αυτό τον χώρο.


Το κεφάλαιο ‘ευεξία’ κατέχει κυρίαρχη θέση στη συνολική προδιαγραφή καθώς εκτείνεται σε όλη τη δομή και τις προσφερόμενες εμπειρίες που καθιστούν το κατάλυμα ένα πολυτελές, αλλά ταυτόχρονα οικολογικό retreat. Ξεκινώντας από την πρωτότυπη Riverside Retreat Zone, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν σε ιδιαίτερα σκηνογραφημένα σημεία δίπλα στο ρέμα, απολαμβάνοντας ειδικά προδιαγεγραμμένες εμπειρίες ευεξίας υψηλού επιπέδου. Ξύλινες εξέδρες και κιόσκια από φυσικά υλικά για ατομικές ή ομαδικές θεραπείες spa, yoga, pilates και διαλογισμού, θα εμπλουτίζουν τις επιλογές κατά τη διαμονή, ενώ οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα μπορούν να προσφέρονται και στο μοναδικό Wellness Tree House — έναν χώρο ευεξίας ‘σκαρφαλωμένο’ πάνω στα δέντρα. Ταυτόχρονα, οι δραστηριότητες που στοχεύουν στην αλληλεπίδραση με το αγρόκτημα και ο σύγχρονος στίβος αθλοπαιδιών εντάσσονται επίσης στον πυλώνα της ευεξίας, ενώ στην εσωτερική wellness zone, το indoor spa διαθέτει αίθουσες μασάζ, hammam, σάουνα, εσωτερική πισίνα, αλλά και ένα μικρό γυμναστήριο με βασικό εξοπλισμό άσκησης. Ασφαλώς, η εμπειρία ευεξίας ολοκληρώνεται με αναβαθμισμένα in room facilities όπως ιδιωτικές πισίνες και κήπους, αλλά και τη δυνατότητα για in room massages.


Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης έναν προδιαγεγραμμένο χώρο εκδηλώσεων μέσα στη φύση που θα φιλοξενεί ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις και θεματικές προβολές, με τον συνδυασμό μάλιστα και γαστρονομικών επιλογών, μαζί με το παρακείμενο bar που θα προσφέρει επιλογές σε cocktails και ποτά. Σημείο χαλάρωσης μέσα στη φύση κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποτελέσει και η κεντρική πισίνα με το μπαρ, με τα δροσιστικά farm-style cocktails και ελαφριές επιλογές φαγητού.


Έτσι, σε ένα περιβάλλον πολυτέλειας, οικειότητας και αυθεντικού τύπου φιλοξενίας, οι εκσυγχρονισμένες επιλογές διαμονής με αναβαθμισμένες υπηρεσίες μέσα στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά της υπαίθρου, θα φέρουν τους επισκέπτες σε επαφή με τη φύση, την αυθεντική γαστρονομία, την ευεξία και τη χαλάρωση. Τελικός στόχος της εμπειρίας στο ΑΥΑΝΝΙ είναι η επιστροφή σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, που είναι, άλλωστε, η ουσία της σύγχρονης πολυτέλειας.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

PLATANOREMA | Authentic Riverside Restaurant

AYANNI | Reception, Lobby & Organic Shop
AYANNI | Riverside Retreat & Spa
AYANNI | Pool & Bar
AYANNI | Performance & Event Space

Room Types

Riverside Rooms with Garden Access
One-Bedroom Maisonette Style Suites
Junior Stable Suites with Private Pool
Two-Bedroom Suites with Private Pool
One-Bedroom Vineyard Houses with Private Pool

Introducing a new era of farm lifestyle

Hotel Concept Development

The next stage was the development of the hotel's concept, which included the narrative as well as all the specifications of all the experience and operation elements that will make the new property stand out from its competition.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Sources of Inspiration

Η μέχρι τώρα λειτουργία του καταλύματος και ιδιαίτερα του δημοφιλούς εστιατορίου του, με τη farm to table γαστρονομία
Ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησης, που ενισχύει το αίσθημα της αυθεντικής φιλοξενίας
Τα πολυτελή αγροτουριστικά καταλύματα της Τοσκάνης, που συνδυάζουν άριστα την αναβαθμισμένη διαμονή με την επαφή με τη φύση
Η αναβίωση της συνύπαρξης του ανθρώπου με τα ζώα, προσαρμοσμένης στις σημερινές συνθήκες και άμεσα συνυφασμένης με την έννοια της ευεξίας
Η ανερχόμενη τάση του luxury τουρισμού, που βασίζεται σε πιο αυθεντικές εμπειρίες, τοποθετημένες σε εναλλακτικούς, ‘δεύτερους’ προορισμούς

Signature Experiences

Gastro-Art Nights
Farmer's Routine
Forest Private Dinners

Hotel Branding & Implementation

At the final stage of the new hotel's specification, we created an initial branding as well as its indicative applications and implementations, in order to give a fuller idea of the new hospitality product.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Η συγκεκριμένη ονομασία είχε προταθεί και επιλεγεί από την ιδιοκτησία ως το επίσημο όνομα του ξενοδοχείου. Πρόκειται για ένα όνομα που επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: από τη μια, το όνομα 'Άη-Γιάννης' αποτελεί την ονομασία της περιοχής όπου βρίσκεται το κατάλυμα, ενώ από την άλλη είναι και το μικρό όνομα του πατέρα της οικογένειας, ο όποιος αποτελεί τον δημιουργό της επιχείρησης αλλά και έναν από τους βασικούς λόγους της έως τώρα επιτυχίας τόσο του εστιατορίου όσο και του υπάρχοντος καταλύματος, έχοντας ως κύριο γνώμονα τη φιλοξενία, την αυθεντικότητα και τον επικοινωνιακό χαρακτήρα. Έτσι, το συγκεκριμένο όνομα επιβεβαιώνει τη διασύνδεση του καταλύματος με τον τόπο, την παράδοση και το περιβάλλον τοπίο, αφού είναι κυριολεκτικά βγαλμένο μέσα από αυτό, ενώ η έντονα συναισθηματική σύνδεση του ονόματος με την ιστορία της λειτουργίας του καταλύματος θα το συστήσει ομαλά και ουσιαστικά στη νέα του εποχή. Η ομάδα του Destsetters προχώρησε σε μία μικρή αναπροσαρμογή του τρόπου γραφής της λέξης, ώστε να είναι πιο ευανάγνωστη στη λατινική της γραφή.

Logo Description

Το λογότυπο έχει σαφείς και ξεκάθαρες αναφορές στο κομμάτι της φάρμας, αφού παρουσιάζει πολύ σχηματοποιημένα τη μορφή μιας κότας — ζώο που συναντάται στο κτήμα.

Η βασική θεματολογία ασφαλώς υπογραμμίζει την αγροτουριστική κατεύθυνση ανάπτυξης και λειτουργίας του ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα η σύγχρονη απόδοση του σχήματος, με τις αφαιρετικές γραμμές και τη σχηματοποιημένη προσέγγιση, παραπέμπει ευθέως στον μοντέρνο του χαρακτήρα αλλά και στις σύγχρονες τεχνολογίες που θα είναι εμφανείς σε όλα τα στάδια της διαμονής.

Τέλος, τα τρία σχήματα στο κεφάλι της κότας θυμίζουν έντονα στέμμα, στοιχείο που παραπέμπει στον πολυτελή χαρακτήρα του ξενοδοχείου, που θα το κάνει, άλλωστε, μοναδικό και ιδιαίτερο όχι μόνο για την περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Λίστα Συνεργατών

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page