top of page

YeeOn Boutique Hotel | Γύθειο

Ένα παραθαλάσσιο boutique city hotel που φέρνει την ευημερία στο κέντρο της εμπειρίας του και γίνεται το σημείο εκκίνησης για την ενίσχυση του γνώθι σαυτόν και την ανακάλυψη του προορισμού.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη Τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Λειτουργικής Κατεύθυνσης (Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Learn More

Location

Γύθειο

Year of Operation

2024

Official Website

The Epicenter of a City Living-Well Experience

Για τους εκλεπτυσμένους ταξιδιώτες που αναζητούν μια άνετη και ταυτόχρονα αναβαθμισμένη επιλογή διαμονής στην καρδιά της μικρής πόλης του Γυθείου, το YeeOn συστήνει έναν αρμονικό συνδυασμό καλοζωίας και τοπικών στοιχείων, που επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τόσο τον προορισμό όσο και τον εαυτό τους. Μέσα από ένα προσεκτικά καθορισμένο σύνολο εμπειριών, το ξενοδοχείο προσφέρει μια σύγχρονη boutique διαμονή που ενσωματώνει έξυπνα σχεδιασμένα δωμάτια και σουίτες, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ευεξίας, υγιεινές γαστρονομικές επιλογές και φιλόξενη εξυπηρέτηση σε μια κεντρική τοποθεσία που γίνεται αφετηρία για την εξερεύνηση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της γύρω περιοχής.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Experiences

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το όνομα του καταλύματος είναι εμπνευσμένο από την ετυμολογία του ονόματος της πόλης του Γυθείου, που αναλύεται στις λέξεις ‘Γη των Θεών’ και πιο συγκεκριμένα από την Ομηρική λέξη ‘‘Γύον’ = Γη. Η απόδοση του ονόματος με λατινικούς χαρακτήρες το κάνει να ξεχωρίζει και να είναι ευανάγνωστο, ενώ η λέξη ‘Γη’ που διαχωρίζεται εμφανώς στη γραφή και την προφορά του ονόματος δίνει το στοιχείο της φύσης και της Λακωνικής Γης που θα γνωρίσει ο επισκέπτης κατά την εμπειρία του στο κατάλυμα, ενώ συνδέεται άμεσα και με την έννοια της ευεξίας αφού το στοιχείο της γης είναι εμφανές μέσα στο κατάλυμα με τον επιβλητικό βράχο που ‘εισβάλλει’ στο κτήριο και τα cave στοιχεία των χώρων. Παράλληλα, η λέξη On που αποτελεί το δεύτερο ‘μισό’ του ονόματος, παραπέμπει στην ‘εξύψωση’ του ανθρώπου και του τρόπου ζωής του, στοιχείο που αποτελεί και βασικό στόχο της εμπειρίας που θέλει να προσφέρει το νέο ξενοδοχείο. Ο ταξιδιώτης προϊδεάζεται έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το concept του καταλύματος, που το θέτει ως το σημείο αναφοράς της γνωριμίας με τη Λακωνική Γη και το πλούσιο σε ιστορία Γύθειο, αλλά και με την έννοια της ευζωίας.

Logo Description

Το σύμβολο του λογοτύπου του YeeOn αποτελείται από δύο σχήματα που παραπέμπουν σε αυτό της σταγόνας, διαμορφωμένα με ακανόνιστες, διαφορετικού πάχους γραμμές που μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα ενιαίο σύμβολο. Απεικονίζονται έτσι, δύο αντίστροφες σταγόνες, που παραπέμπουν στη wellness φιλοσοφία του καταλύματος που περικλείει μέσα της στοιχεία της ευζωίας, της φύσης, αλλά και του παραθαλάσσιου τοπίου.

Την ίδια στιγμή, τα δύο σχήματα, εκτός από τη σταγόνα, απεικονίζουν και το παγιωμένο, πλέον, σύμβολο του ‘location’, το οποίο υπογραμμίζει τόσο τη σύγχρονη προσέγγιση της εμπειρίας που υπόσχεται το νέο ξενοδοχείο, όσο και το βασικό στοιχείο του αφηγήματός του, που τοποθετεί την εμπειρία αλλά και τον επισκέπτη στο ‘επίκεντρο’ — κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Τέλος, ο προσανατολισμός των δύο σχημάτων που έχουν γίνει ένα, ‘δείχνει’ αντίστοιχα επάνω και κάτω, με νύξη στη Γη και τον Ουρανό (Yee + On) — στοιχεία άρρηκτα δεμένα με τη φιλοσοφία αλλά και το Concept του νέου ξενοδοχείου.

Hotel Design

For the completion of the project, Destsetters collaborates with esteemed Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Αρχιτέκτονας

Αγγελική Αμπελιώτη | info@smartinteriors.gr

3D Renders

Available 3D Renders for the Project, appear here. 

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page