top of page

Πώς να εκμεταλλευτείς τον Αύγουστο για να βρεις τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κατάλυμα σoυ με

Μπορεί ο πιο “busy” μήνας της καλοκαιρινής season να είναι και ο πιο επιμορφωτικός; Οι Hotel Concept Makers του Destsetters δίνουν συμβουλές ως προς το πώς να αξιοποιήσετε τον Αύγουστο για να καλύψετε τις αδυναμίες του καταλύματος για την επόμενη σεζόν!


Ο Αύγουστος είναι ίσως από τους πιο ιδιαίτερους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, ο Αύγουστος αποτελεί ο πιο τουριστικά δημοφιλής μήνας της χρονιάς, και αυτός που πραγματοποιούνται και οι περισσότερες κρατήσεις. Αυτό τον καθιστά ταυτόχρονα και έναν από τους πιο επιμορφωτικούς μήνες, καθώς η πίεση που δημιουργεί η ζήτηση αναδεικνύει τόσο τις αδυναμίες όσο και τις δυνάμεις ενός καταλύματος.


Πώς όμως μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα κατάλυμα τον Αύγουστο έτσι ώστε να βρει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την επερχόμενη season; Ποια δεδομένα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο ξενοδόχος, έτσι ώστε να κατανοήσει τα σημεία που πρέπει να βελτιωθεί το κατάλυμα; Και, κυρίως, πώς θα καταφέρει ένας ξενοδόχος να βγάλει ένα συμπέρασμα με έναν εύκολο, και λειτουργικό τρόπο έτσι ώστε να μην πραγματοποιούνται τα ίδια λάθη κάθε χρόνο;


Rule of Thumb #1: Η ευημερία του Ανθρωπίνου Δυναμικού

Το προσωπικό θεωρείται η ψυχή ενός καταλύματος, οπότε η ευημερία του είναι υψηλής σημασίας. Το πρώτο που πρέπει να φροντίσει ο ξενοδόχος είναι το κατάλυμα να έχει ικανοποιητικό αριθμό προσωπικού, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του καταλύματος άνετα, και χωρίς την υπερπροσπάθεια του προσωπικού.


Για πιο ακριβή αποτελέσματα στην έρευνα, όσο αφορά τη λειτουργία του καταλύματος, είναι απαραίτητο το προσωπικό να μπορεί να αποδώσει το 100% του εαυτού του, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι λανθασμένα, και δεν θα μπορεί ο ξενοδόχος να κατανοήσει τις αδυναμίες του καταλύματος.


Ταυτόχρονα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα ξενοδοχείο βρίσκεται «κρεμασμένο» από έναν υπάλληλο του προσωπικού λόγω υψηλής πίεσης, οπότε, πέρα από τη πίεση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο ξενοδόχος να βρει γρήγορα νέο προσωπικό, θα επηρεάσει πάλι σημαντικά τα αποτελέσματα της έρευνας.


Διασφαλίζοντας την ευημερία το προσωπικού, και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα του, τα αποτελέσματα των μετρήσεων σας θα είναι πιο ακριβή και τυχόν αστοχίες θα οφείλονται κυρίως σε ανακρίβειες στο operation του ξενοδοχείου.


Hotel Operation: Μειώνοντας τις διαδικασίες, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα


Σε κάθε ξενοδοχείο, υπάρχουν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αλλά εξακολουθούν να ακολουθούνται, συνήθως λόγω ελλιπής ενημέρωσης πάνω στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Βεβαίως, πολλές φορές, αυτές οι νέες τεχνολογίες έρχονται με ένα αυξημένο κόστος για τον ξενοδόχο, ο οποίος δεν γνωρίζει κατά πόσο πρακτικά μπορούν να τον βοηθήσουν στη διαχείριση του καταλύματος.


Ο Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας να κατανοήσετε ποιες διαδικασίες καταλαμβάνουν περισσότερο χρόνο από τον επιθυμητό, και σε ποια σημεία θα πρέπει απαραίτητα να βελτιωθείτε έτσι ώστε να παρέχετε μία πιο αναβαθμισμένη εμπειρία διαμονής. Μόλις τις έχετε εντοπίσει, μπορείτε έπειτα να μελετήσετε τρόπους που θα μπορούσατε να μειώσετε αυτές τις διαδικασίες για την ερχόμενη σεζόν.


Online Reviews: Ακούστε τι έχουν να πουν οι επισκέπτες για εσάς αλλά και τον ανταγωνισμό σας


Οι κριτικές που συγκεντρώνονται κάθε Αύγουστο είναι πολύ περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μήνα της θερινής σεζόν, το οποίο συμβαίνει λόγω της υψηλής ζήτησης. Δώστε έμφαση στις κριτικές που θα σας κάνουν τον συγκεκριμένο μήνα (αλλά και τους προηγούμενους/επόμενους), και ανακαλύψτε τυχών κενά στις υπηρεσίες/υποδομές του καταλύματος σας.


Φυσικά, μην επικεντρωθείτε μόνο στις κριτικές του καταλύματος σας αλλά κάνετε μία γενικότερη έρευνα πάνω στις κριτικές των υπόλοιπων ξενοδοχείων της περιοχής σας, και μάθετε περισσότερα για τον ανταγωνισμό σας, αλλά και τρόπους να βελτιώσετε περαιτέρω την εμπειρία διαμονής σας.


Customer Behavior: Καταγράψτε τις προτιμήσεις των επισκεπτών σας και βελτιώστε τις υποδομές/υπηρεσίες σας


Πέρα από τις online κριτικές, μπορείτε σε ένα γενικότερο πλαίσιο να καταγράψετε τι προτιμούν οι επισκέπτες σας, από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου μέχρι το πιο δημοφιλές μασάζ στο σπα. Κάνετε μία καταγραφή των παραπάνω, και φροντίστε να διατηρήσετε/βελτιώσετε τις συγκεκριμένες υποδομές/υπηρεσίες εφόσον αποδίδουν.


Σε γενικότερο πλαίσιο, δώστε έμφαση στους επισκέπτες σας, και καταγράψτε πιθανά προφίλ έτσι ώστε, μετέπειτα, να αναβαθμίσετε το προϊόν σας να είναι πιο προσωποποιημένο στο να απαντάει στις ανάγκες του πελατολογίου σας. Έτσι, θα διαμορφώσετε το δικό σας targeted κοινό, και θα μπορείτε να κάνετε καλύτερη στόχευση μέσω των online marketing ενεργειών σας.


Συνοψίζοντας…

Αυτοί ήταν λοιπόν κάποιοι τρόποι που μπορείτε να αξιοποιήσετε έναν από τους πιο δύσκολους μήνες της χρονιάς έτσι ώστε να αναβαθμίσετε την εμπειρία διαμονής σας και να δώσετε μία νέα υπόσταση στο κατάλυμα σας. Η διαχείριση ενός καταλύματος στο peak μήνα της σεζόν είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται οργάνωση και συνεχής βελτίωση, γιατί μόνο πρακτικά μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως τις αδυναμίες του καταλύματος σας.

8 views
Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page