top of page

Κάνοντας το ηλιοβασίλεμα σημείο αναφοράς ενός ξενοδοχείου πόλης στη Ρόδο



Μετά την ανακαίνισή του, το Bellevue On The Beach Suites αναπτύσσει ένα μοναδικό lifestyle concept, ισορροπώντας μεταξύ ενός ξενοδοχείου πόλης και μιας αμιγώς καλοκαιρινής εμπειρίας διακοπών γύρω από τις εμπειρίες με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.


Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου αποτελεί πάντα μια περίπλοκη υπόθεση, καθώς ο βασικός της στόχος δεν είναι μόνο η ανανέωση της εικόνας του καταλύματος, αλλά και το άνοιγμα νέων προοπτικών που θα ενισχύσουν τη ζήτησή του και τα περιθώρια κέρδους.

Ιδιαίτερα σε προορισμούς όπως η Ρόδος, που έχει διαμορφώσει μια παγιωμένη τουριστική εικόνα που αντικατοπτρίζεται στα καταλύματα της περιοχής, η μετάβαση ενός υπάρχοντος καταλύματος σε μια νέα εποχή αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, πόσο μάλλον όταν ένα κατάλυμα με leisure χαρακτήρα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και έχει να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις ενός city hotel.

Στο αυτό το πλαίσιο, θα εξετάσουμε πώς το Bellevue On The Beach Suites, το νεότερο απόκτημα της αλυσίδας Esperia Hotels & Resorts, συνεργάστηκε με το Destsetters, και από ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης εξέλιξε το concept του σε ένα exclusive ξενοδοχειακό beach brand.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το case study έχει ως στόχο να παρουσιάσει τη διαδικασία προσαρμογής του concept ενός υπάρχοντος καταλύματος από το Destsetters, με απλές κινήσεις στο operation και την επικοινωνία του, διαφοροποιώντας αισθητά την τοποθέτησή του στην ξενοδοχειακή αγορά.

Βήμα 1: Η διαμόρφωση της σωστής βάσης αλλά και του brief από τον ιδιοκτήτη


Η εταιρεία Esperia Hotels & Resorts αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα, έχοντας στο δυναμικό της μερικά από τα πιο δημοφιλή resorts που διαμορφώνουν τον τουριστικό χάρτη της Ρόδου.

Περνώντας στη νέα φάση της αλυσίδας, τα Esperia Hotels & Resorts, απόλυτα εναρμονισμένα με τις νέες τάσεις, προχώρησαν στη δημιουργία μιας boutique style σειράς ξενοδοχείων, προσφέροντας στο κοινό της Ρόδου μια εναλλακτική πρόταση, με την απόκτηση του μέχρι πρότινος Bellevue Suites στην πόλη της Ρόδου να αποτελεί το εφαλτήριο της νέας αυτής εποχής. Το κατάλυμα ανακαινίστηκε σε συνεργασία με τον Interior Designer Δημήτρη Παπαναστασίου, διατηρώντας αναλλοίωτα τα μοναδικά στοιχεία του, όπως το yacht-style design αλλά και τον εμβληματικό ανεμόμυλο.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν περιορίστηκε απλώς στην ανακαίνιση, αλλά αναζήτησε τον πραγματικό λόγο διαφοροποίησης του ξενοδοχείου. Έτσι, αναπτύσσοντας ένα συγκεκριμένο brief που περιέγραφε την επιθυμία για τη δημιουργία ενός exclusive lifestyle ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, συνεργάστηκε με το Destsetters για τη συνολική αναπροσαρμογή του concept του, που θα αφορούσε τόσο τη νέα του εικόνα, όσο και τον συνολικό τρόπο λειτουργίας του.


Βήμα 2: Οι πρώτες προσαρμογές στο όνομα και την ταυτότητα


Έχοντας μια καλή βάση σε επίπεδο design και μία μοναδική τοποθεσία, το Destsetters επισκέφθηκε το κατάλυμα με στόχο την καταγραφή των πραγματικά διακριτών χαρακτηριστικών του που θα μπορούσαν να το διαφοροποιήσουν στην αγορά αλλά και να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αφήγημα που θα το κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Με πρώτο πυλώνα την τοποθεσία του, η αρχική και βασική εξέλιξη ήρθε στο όνομα, προσδιορίζοντας τον beachfront χαρακτήρα του και εξελίσσοντας το Bellevue Suites σε Bellevue On The Beach Suites. Παράλληλα, το branding του απλουστεύτηκε σε μια πιο minimal black & white προσέγγιση, που αρμόζει στον exclusive χαρακτήρα του αλλά και την ιδιότητά του ως ξενοδοχείο πόλης. Στόχος ήταν από την πρώτη κιόλας επαφή με το brand να λαμβάνει ο ταξιδιώτης τη βασική πληροφορία αλλά και την αίσθηση που αυτό αποπνέει.


Βήμα 3: Ο καθορισμός των βασικών πυλώνων του concept


Προχωρώντας, όμως, στην ουσία του νέου concept, η ομάδα του Destsetters αναζήτησε τα κομμάτια της εμπειρίας που θα κάνουν το κατάλυμα πραγματικά μοναδικό, δημιουργώντας τους πυλώνες γύρω από τους οποίους θα στηθεί το αφήγημά του:


  1. Η απόλυτη sunset εμπειρία που ο ταξιδιώτης βιώνει τόσο μέσα στα δωμάτια, όσο και στους υπόλοιπους χώρους του καταλύματος: Ολόκληρη η ξενοδοχειακή μονάδα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επικοινωνεί συνεχώς με την εντυπωσιακή εικόνα της θάλασσας αλλά και τη δημοφιλή παραλία ακριβώς μπροστά της. Όλοι οι χώροι - οι σουίτες, η θερμαινόμενη πισίνα στην ταράτσα και το εστιατόριο - υπερθεματίζουν την παραθαλάσσια τοποθεσία του καταλύματος και μαγεύουν με τα θερμά κόκκινα χρώματα του εκπληκτικού ηλιοβασιλέματος.

  2. Τα 5-star facilities και το εξατομικευμένο concept υπηρεσιών που είχε στηθεί για μόλις 10 σουίτες: Για το Bellevue, όλοι οι επισκέπτες είναι VIP και απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, πλήρως προσαρμοσμένες στις προσωπικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Από τη VIP υποδοχή με σαμπάνια μέχρι τις επιλογές ιδιωτικού δείπνου, είτε μέσα στις σουίτες, είτε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες ζουν μια πλήρως VIP εμπειρία καταλύματος 5 αστέρων.

  3. Ο semi-independent χαρακτήρας των σουιτών, με όλα τα δωμάτια να έχουν αυτονομία, καθώς είναι πλήρως εφοδιασμένα με κουζίνες και εξοπλισμό αυτοεξυπηρέτησης: Παρότι πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με αναβαθμισμένες ιδιωτικές υπηρεσίες, όλες οι σουίτες του Bellevue έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια εμπειρία ανεξάρτητης πολυτέλειας σε όλους τους διαμένοντες, με εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και πλυντήρια. Συνδυάζοντας την ανεξαρτησία με την πολυτέλεια, οι διαμένοντες μπορούν να επιλέξουν το επίπεδο εξυπηρέτησης που επιθυμούν να λάβουν, προσαρμόζοντας έτσι πλήρως την εμπειρία τους στα μέτρα τους.

  4. To yacht-like design και η θέα στην ακτογραμμή του καταλύματος, που καθιστά αναγνωρίσιμη την εικόνα του: Ο σχεδιασμός του Bellevue ως παραθαλάσσιου ξενοδοχείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη της εκπληκτικής θέας στη θάλασσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σεβόμενοι την ιστορία του καταλύματος, καθώς ο πρώην ιδιοκτήτης προερχόταν από ναυτική οικογένεια, οι χώροι του ξενοδοχείου δανείζονται στοιχεία της θάλασσας και του σχεδιασμού πολυτελών σκαφών αναψυχής. Αυτό, σε συνδυασμό με επιρροές από τον σύγχρονο σχεδιασμό ξενοδοχείων, οδηγεί σε ένα διαχρονικά κλασικό αποτέλεσμα.

Με τους τέσσερις αυτούς πυλώνες να είναι διακριτοί στο DNA του ξενοδοχείου, αναπτύχθηκε στο κατάλυμα η συνολική φιλοσοφία διαμονής του, που αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στην επικοινωνία του, αλλά και στο operation και τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

Άλλωστε, όταν αναφερόμαστε σε ξενοδοχειακό concept, δεν περιγράφουμε μια άυλη υπόσταση για marketing λόγους, αλλά την πραγματική εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης σε επίπεδο design, αίσθησης, εμπειριών, ακόμη και κουλτούρας προσωπικού.

Βήμα 4: Η ανάπτυξη του USP γύρω από το Sunset Experience



Οι sunset εμπειρίες του καταλύματος οργανώθηκαν ως βασικό μέρος της διαμονής και αποτελούν πλέον το απόλυτο thing to do για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το κατάλυμα, ενισχύοντας τη summer leisure υπόστασή του και φέρνοντας την απαραίτητη ισορροπία που απαιτεί να έχει ένα city hotel που βρίσκεται σε έναν αμιγώς καλοκαιρινό προορισμό. Η τοποθέτηση του sunset στο επίκεντρο της εμπειρίας δεν αποτέλεσε απλώς αξιοποίηση του φυσικού του προνομίου, αλλά και κατευθυντήρια γραμμή σε επίπεδο operation, έτσι ώστε η διαμονή να γίνει πραγματικά ξεχωριστή.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμπειρίες κατά το ηλιοβασίλεμα χωρίζονται σε:


Sunset Dinners

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ειδικά προδιαγεγραμμένων μενού που προσφέρονται στο Sunset Zone είτε στην ιδιωτική τους βεράντα, είτε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας ένα ιδιωτικό δείπνο με φόντο τα εντυπωσιακά χρώματα του ηλιοβασιλέματος.


Sunset Cocktails

Εκτός από τα γνωστά δημοφιλή cocktails, το κατάλυμα προσφέρει και μια σειρά από special Sunset Cocktails για την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στη βεράντα του δωματίου τους, στην πισίνα ή ακόμα και στην παραλία ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο.


Sunset Massage

Καθώς όλα τα δωμάτια έχουν ευρύχωρες βεράντες, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία για μία ιδιωτική εμπειρία massage, ιδανικά κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.


Βήμα 5: Η conceptual ανάπτυξη της εικόνας του καταλύματος


Έχοντας πλέον καταγεγραμμένη τη 'συνταγή' του concept του καταλύματος αλλά και τη λογική του operation και του service που συνδέονται άρρηκτα με αυτό, ένα απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της στρατηγικής του ήταν η ανάπτυξη της εικόνας του σύμφωνα με την εμπειρία που αυτό υπόσχεται.

Καθώς οι φωτογραφίες είναι σημαντικό μέρος της διαδικτυακής του παρουσίας, το Bellevue On The Beach Suites συνεργάστηκε με τον Hotel & Travel Photographer Χρήστο Δράζο, ο οποίος και κατέγραψε με τη μοναδική του αισθητική και τεχνογνωσία όλη την εμπειρία του καταλύματος. Για την καλύτερη οργάνωση του αποτελέσματος παραδόθηκε στον φωτογράφο ένα λεπτομερές brief για τις επιθυμητές λήψεις από το εξειδικευμένο brand περιεχομένου The Hotel Content Company, ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν τόσο οι concept makers από το Destsetters, όσο και ο Interior Designer που είχε υπογράψει το έργο.

Το αποτέλεσμα της φωτογράφισης αξιοποιήθηκε για το επίσημο website του ξενοδοχείου αλλά και για το στήσιμο της επικοινωνίας του στα κανάλια πωλήσεων, αποτελώντας παράλληλα και χρήσιμο περιεχόμενο για παρουσιάσεις σε τρίτα media.


Τι μάθαμε από το Bellevue On The Beach Suites


Κλείνοντας αυτό το case study, παρατηρούμε ότι ακόμη και ένα υπάρχον ξενοδοχείο που προχωράει σε μια περιορισμένης κλίμακας ανακαίνιση, μπορεί να αλλάξει ριζικά την πορεία του, αναπτύσσοντας ένα ξεχωριστό αφήγημα που θα το βοηθήσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να προσελκύσει τα επιθυμητά κοινά. Επίσης, είναι σαφές ότι το concept δεν μένει μόνο στις περιγραφές, αλλά επηρεάζει τη συνολική λειτουργία του ξενοδοχείου, το service, ακόμη και το design, καταφέρνοντας να μετατρέψει τη διαμονή σε μια βιωματική εμπειρία με μοναδικές αναμνήσεις. Το Bellevue On The Beach Suites αποτελεί ένα απόλυτα επιτυχημένο case study που προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση διαμονής στη Ρόδο, προσεγγίζοντας την πολυτέλεια με έναν δικό του μοναδικό τρόπο και φέρνοντας στο επίκεντρο νέες έννοιες για το νησί, όπως VIP εξυπηρέτηση, luxury αυτονομία, αλλά και το πρώτο κατάλυμα με branded sunset εμπειρίες.



 

ΕΙΣΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Ή ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ;

Γνωρίστε το Destsetters και δημιουργήστε ένα μοναδικό Ξενοδοχειακό Concept που θα βοηθήσει το κατάλυμά σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.


Η Ανάπτυξη Hotel Concept είναι η πιο αναβαθμισμένη υπηρεσία του Destsetters, που στοχεύει στη δημιουργία μοναδικών ξενοδοχείων, με υψηλά περιθώρια κέρδους, σωστή λειτουργία, αλλά και αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά που θα τα βοηθήσουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.


Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τοποθεσία του οικοπέδου ή του κτιρίου, τις επιθυμίες των ιδιοκτητών, τον ανταγωνισμό αλλά και τη σχετική ζήτηση, φροντίζουμε να προδιαγράψουμε τα χαρακτηριστικά και τη στρατηγική της επένδυσης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό κατάλυμα που απαντά στις ανάγκες των ταξιδιωτών, με πραγματικές προοπτικές κερδοφορίας.


Η ομάδα μας συνεργάζεται με νέους επενδυτές, ξενοδόχους, εταιρείες συμβούλων και με αρχιτεκτονικά γραφεία, που επιθυμούν να έχουν μια ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή προδιαγραφή που θα προσφέρει όλη την απαραίτητη έρευνα και ξενοδοχειακή τεχνογνωσία, προσδιορίζοντας τα εμπορικά χαρακτηριστικά του νέου καταλύματος αλλά και τον καθορισμό των στοιχείων της στρατηγικής του, που θα πρέπει να αντικατοπτριστούν στον σχεδιασμό και το concept του, έτσι ώστε να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επένδυση.






140 views
Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page