top of page

Agrós | Μεσσηνία

Το Agrós Private Houses & Food Experiences αποτελεί έναν συνδυασμό εμπειριών διαμονής και γαστρονομίας στην περιοχή της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Μάθετε Περισσότερα

Location

Μεθώνη, Πελοπόνησσος

Expected

2022

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the new, under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests

Το Agrós Private Houses & Food Experiences αποτελεί ένα ξεχωριστό Concept στην περιοχή της Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο, που συνδυάζει ανεξάρτητη διαμονή σε καταλύματα και αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες. Το Agrós αποτελείται από δύο κύρια κτήρια:


  • Το Estate, που περιλαμβάνει τους Μεσογειακούς Κήπους με δέντρα και βότανα, τα οποία και αποτελούν τα θεμέλια ολόκληρης της εμπειρίας, ένα πλήρως λειτουργικό ελαιοτριβείο και τους ειδικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σχεδιασμένους για μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία φαγητού και ιδιωτικά δείπνα. Το Estate στεγάζει επίσης έναν Ξενώνα με Ιδιωτικό Μπαλκόνι, για Επισκέπτες που προτιμούν να μείνουν στην «καρδιά» του καταλύματος.

  • Τα Nature Houses, τα οποία απέχουν 10 ’ με το αυτοκίνητο από το Estate, και αποτελούν ανεξάρτητα καταλύματα με ιδιωτικές εγκαταστάσεις.


Η εμπειρία για τους επισκέπτες ξεκινά στην απομονωμένη και ήσυχη τοποθεσία των Nature Houses, που διαθέτουν όλες τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για μια εντελώς ανεξάρτητη διαμονή: πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ιδιωτική πισίνα, ιδιωτικό κήπο και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου με εξωτερική τραπεζαρία. Ακόμα και οι επισκέπτες που διαμένουν στο Guest House, που βρίσκεται εντός του Estate, θα νιώσουν την ανεξάρτητη ατμόσφαιρα, καθώς αυτό είναι επίσης ένα είδος καταλύματος με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και εγκαταστάσεις.


Τα στοιχεία του φαγητού και της γαστρονομίας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των εμπειριών του Agrós. Ξεκινώντας από τη Γη, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν ολόκληρη τη διαδικασία καλλιέργειας των δικών τους φρούτων και λαχανικών, καθώς και να μάθουν πώς παράγεται το ελαιόλαδο, ένα από τα πιο πολύτιμα φυσικά προϊόντα στον κόσμο. Οι επισκέπτες του Agrós έχουν επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν όλα αυτά τα προϊόντα κατά τη διάρκεια διαδραστικών μαθημάτων μαγειρικής, ενώ στη συνέχεια, όλοι μπορούν να απολαύσουν το φαγητό στους ειδικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τραπεζαρίας. Οι συγκεκριμένες εμπειρίες φαγητού περιλαμβάνουν επίσης εμπειρίες Γευσιγνωσίας Οίνου & Ελαιολάδου, ενώ προσφέρονται είτε για μικρές ομάδες (έως 10 άτομα) είτε ιδιωτικά (2-4 άτομα).


Επιπλέον, το Agrós έχει τη χαρά να προσφέρει μοναδικές γεύσεις στους  επισκέπτες της, με δύο τρόπους:


  • Για τους διαμένοντες επισκέπτες, το Agrós μπορεί να προσφέρει πλούσια Καλάθια Πρωινού, τα οποία μπορούν να απολαύσουν στην ιδιωτικότητα του σπιτιού τους.

  • Επίσης, στο ειδικά διαμορφωμένο Estate Yard, το Agrós μπορεί να οργανώσει μοναδικά Sunset Private Dinners για δύο ή ακόμα και Mini Sunset Events για έως 15 άτομα..


Για να ολοκληρωθεί η συνολική εμπειρία που προσφέρει το κατάλυμα Agrós, η μοναδική τοποθεσία μέσα στη φύση, η φιλική προς το περιβάλλον νοοτροπία του έργου, καθώς και το απομονωμένο και γαλήνιο περιβάλλον, είναι ιδανικά για τους επισκέπτες που αναζητούν προορισμούς που προσφέρουν ευεξία και χαλάρωση.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

Μεσογειακοί Κήποι
Παραδοσιακή Πρέσσα Ελαιολάδου
Υπαίθρια Κουζίνα
Εσωτερική Κουζίνα & Αίθριο
Η Αυλή του Κτήματος
Ξενώνας

Room Types

One-Bedroom House With Private Pool
Two-Bedroom House With Private Pool

Κύρια έμπνευσή μας για το πρόγραμμα Agrós, αποτέλεσε η φυσική ομορφία και η πλούσια γη της Μεθώνης, που προσφέρει ποικιλία από φρέσκα τοπικά προϊόντα, καθώς και η επιθυμία των ιδιοκτητών να αναδείξουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής ώστε να τον γνωρίσουν οι επισκέπτες τους.

Hotel Concept Development

The next stage was the development of the hotel's concept, which included the narrative as well as all the specifications of all the experience and operation elements that will make the new property stand out from its competition.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Sources of Inspiration

Η φυσική ομορφιά του προορισμού
Τα τοπικά φυσικά προϊόντα και η γαστρονομία
Τα ελαιόδεντρα και τα παραδοσιακά προϊόντα ελαιόλαδου
Η τοπική αρχιτεκτονική
Το αγροτουριστικό πνεύμα της Τοσκάνης

Signature Experiences

Ημέρες Ελαιολάδου
Ιδιωτικά Μαθήματα Μαγειρικής & Υπαίθριο Γεύμα
Ιδιωτικό γεύμα με θέα το ηλιοβασίλεμα
Μελέτη τοπικών βοτάνων

Hotel Branding & Implementation

At the final stage of the new hotel's specification, we created an initial branding as well as its indicative applications and implementations, in order to give a fuller idea of the new hospitality product.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το όνομα "Αγρός", παραπέμπει ασφαλώς στην τοποθεσία του κεντρικού κτήματος, αλλά συνδέεται και με το γεγονός ότι τα καταλύματα διαμονής βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο. Η έννοια του Αγρού, δεν έχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο οποίο προσδιορίζεται γεωγραφικά, αλλά καλύπτει μια ευρύτερη, ‘πράσινη’ περιοχή. Ως εκ τούτου, δεν μιλάμε για ένα μόνο ‘Κτήμα’ ή ‘Φάρμα’, αλλά για τον Αγρό, μέσα στον οποίο υπάρχει το κεντρικό κτήμα, τα 2 σπίτια και αργότερα και άλλα καταλύματα που ενδεχομένως να προστεθούν.

Επίσης, το "Agrós" είναι το πρώτο συνθετικό της διεθνούς λέξης agrotourism/ agritourism, που παραπέμπει στο είδους του τουρισμού που μας ενδιαφέρει.

Logo Description

Η λογική σχεδιασμού του λογοτύπου, συνδυάζει το κομμάτι του κτήματος με το κομμάτι των σπιτιών. Στόχος ήταν εξ αρχής να δηλωθεί με την πρώτη ματιά ο αγροτουριστικός χαρακτήρας του brand, αλλά ταυτόχρονα και η σύγχρονη και μοντέρνα φιλοσοφία διαμονής.

Η κεντρική γραμματοσειρά ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, αφού έχει έναν πιο ‘παραδοσιακό’ χαρακτήρα λόγω της Serif οικογένειας στην οποία ανήκει, ωστόσο είναι αρκετά σύγχρονη λόγω του condensed στιλ της. Μοντέρνα και γραμμική είναι και η γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιηθεί στο συνοδευτικό του ονόματος.
Τέλος, τα χρώματα του λογοτύπου αντλούνται από την παλέτα χρωμάτων που έχει επιλεγεί για το brand, και η οποία στηρίζεται στα χρώματα και την αίσθηση που αποπνέει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Λίστα Συνεργατών

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page