The Authentic Village

Μια αναβαθμισμένη αυθεντική κρητική εμπειρία σε μια παραδοσιακή γειτονιά στα Σφακιά της Κρήτης, κοντά στη φύση και γεμάτη με την τοπική κουλτούρα.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)


Μάθετε Περισσότερα

Location

Σφακιά, Κρήτη

Year of Operation

2019

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Η ιδέα του Concept προκύπτει κυρίως από τα φυσικά χαρακτηριστικά και τη θέση του οικοπέδου, που θυμίζουν μια περίκλειστη Κρητική γειτονιά, ή μια εσωτερική αυλή. Σε συνδυασμό με την ανάγκη διατήρησης της αυθεντικότητας του προορισμού αλλά και με δεδομένο ότι το βασικό ζητούμενο των επισκεπτών των Σφακίων είναι να ζήσουν μια εμπειρία χαλάρωσης, ξεκούρασης και επαφής με τη φύση, η "Αυθεντική Κρητική Γειτονιά" θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς της περιοχής.


Το στοιχείο της "Αυθεντικότητας" είναι βασικό για τον επισκέπτη. Ο προορισμός από μόνος του έχει διατηρήσει πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία του χαρακτήρα του, εντούτοις η υπάρχουσα τουριστική ανάπτυξη δεν ανταποκρίνεται στο ζητούμενο βαθμό. Ως εκ τούτου, το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει μια αναβαθμισμένη αυθεντική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα — από τη φιλοξενία μέχρι το φαγητό.


Καθώς βρισκόμαστε σε μια από τις πιο παραδοσιακές και μη αλλοιωμένες περιοχές του νησιού, ο χαρακτήρας και η παρουσία του Κρητικού στοιχείου θα πρέπει να είναι εμφανή σε όλες τις εκφάνσεις του καταλύματος. Ο επισκέπτης θα βιώνει τη διαμονή του στο κατάλυμα σαν μια προέκταση της συνολικής του εμπειρίας στον προορισμό.


Το στοιχείο της "γειτονιάς" προκύπτει από τη μορφολογία και τη θέση του οικοπέδου. Καθώς είναι περίκλειστο με κτήρια (κάτι που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την οικοδόμηση του καταλύματος), δημιουργεί μοιραία μια κεντρική "πλατεία" (με βασικό σημείο αναφοράς το μεγάλο δέντρο), μέσα και γύρω από την οποία θα αναπτυχθεί όλη η "ζωή" και η δραστηριότητα του ξενοδοχείου.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

The Reception / Check-in desk
The neighborhood's Yard

Room Types

Sea View Rooms with Balcony
Garden View Rooms with Balcony
Garden View Room with Patio

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Η ιδέα του Concept προκύπτει κυρίως από τα φυσικά χαρακτηριστικά και τη θέση του οικοπέδου, που θυμίζουν μια περίκλειστη Κρητική γειτονιά, ή μια εσωτερική αυλή. Σε συνδυασμό με την ανάγκη διατήρησης της αυθεντικότητας του προορισμού αλλά και με δεδομένο ότι το βασικό ζητούμενο των επισκεπτών των Σφακίων είναι να ζήσουν μια εμπειρία χαλάρωσης, ξεκούρασης και επαφής με τη φύση, η “Αυθεντική Κρητική Γειτονιά” θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς της περιοχής.

Sources of Inspiration

Η Κρητικές γειτονιές
Ο τρόπος ζωής στο χωριό
Η τοπική αρχιτεκτονική
Το απλό και γρήγορο σπιτικό φαγητό

Signature Experiences

Η εμπειρία του 'καφέ & φαγητού κάτω από τα δέντρα'
Γευσιγνωσία "αυθόρμητων" πιάτων, μαγειρεμένα στο γκαζάκι

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Τα δύο προτεινόμενα ονόματα που συνδέονται στενά με το αφήγημα που θέλουμε να διηγείται το κατάλυμα. Ως πρώτη επιλογή, δώσαμε το "Big Tree", που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου, εναλλακτικά προτείναμε το "Authentic" , προϊδεάζοντας ήδη από τον τίτλο, για την αυθεντική κρητική εμπειρία που θα προσφέρει το κατάλυμα.

Logo Description

Το στοιχείο του μεγάλου δέντρου αλλά και του Κρητικού κήπου γενικά, μπορούν να αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία του concept. Το πολύ δυνατό αυτό στοιχείο του δέντρου, μπορεί, μάλιστα, να αποτελέσει και το λογότυπο του ξενοδοχείου.
Εκτός από τη σαφή διασύνδεση με το κατάλυμα, το δέντρο παραπέμπει και σε ένα κατάλυμα κοντά στη φύση, όπου ο επισκέπτης θα χαλαρώσει και θα ηρεμήσει — αυτό ακριβώς που αντιπροσωπεύουν τα Σφακιά σαν προορισμός και που θέλουμε να δώσουμε (μέσω ενός σαφώς αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος) στους ταξιδιώτες.
Εναλλακτικά, το βασικό στοιχείο του design concept μπορεί να είναι το παραδοσιακό μουστάκι των Κρητικών.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Για αυτό το project, συνεργαστήκαμε με:


  • Αρχιτέκτονας: Αντώνης Δυσσεάκης

Wondering what Destsetters can do for your project?