top of page

Sceneries of Naxos

Tο Sceneries of Naxos αποτελεί μια πρόταση αναβαθμισμένης εμπειρίας διαμονής, που θα αναδείξει την άγρια γοητεία της Νάξου, ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη φιλοσοφία των κυκλαδίτικων ξενοδοχείων που επικεντρώνεται στον συνδυασμό 'ήλιος-θάλασσα'.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη Τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής Κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Learn More

Location

Μικρή Βίγλα, Νάξος, Ελλάδα

Year of Operation

2024

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Με σεβασμό στο τοπικό στοιχείο και πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον του, το Sceneries of Naxos προσφέρει μια υψηλών προδιαγραφών εμπειρία διαμονής που θα ενθουσιάσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν πρωτόγνωρες ‘περιπέτειες', που δε θα μπορούσαν να ζήσουν αλλού.


Η φιλοσοφία του ξενοδοχείου στηρίζεται στην ιδέα της δημιουργίας ιδιαίτερων σκηνικών για τον επισκέπτη, τα οποία θα πλαισιώνουν τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια της διαμονής του. Εντός του καταλύματος, στην ιδιαίτερη σκηνογραφία συμβάλλουν ο  σχεδιασμός των δωματίων, ο οποίος αντλεί έμπνευση από την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση της Νάξου και ιδιαίτερα από την περίοδο της Ενετοκρατίας, αλλά και οι υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις, όπως οι ‘κρυμμένοι' κήποι, τα ιδιωτικά spa facilities και οι ιδιωτικές ή shared πισίνες. Ακολουθώντας την ίδια αισθητική γραμμή, ολόκληρο το κατάλυμα, με τους πέτρινους τοίχους, τους στενούς διαδρόμους και τα ψηλά χωρίσματα, δημιουργεί την αίσθηση ενός 'μικρόκοσμου', στον οποίο καλείται να διαβιώσει για λίγες ημέρες ο επισκέπτης.


Το στοιχείο της παράδοσης είναι εμφανές και στο κομμάτι της γαστρονομίας, όπου με βάση τις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και συνταγές παρουσιάζονται σε πιο μοντέρνες εκδοχές και ενδιαφέρουσες παραλλαγές, υπογραμμίζοντας τον σύγχρονο χαρακτήρα του καταλύματος. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις του ξενοδοχείου στο κεντρικό εστιατόριο, Tastes of Naxos, αλλά και στην πισίνα ή στην παραλία, όπου θα βρουν και vegan ή detox επιλογές στο μενού του pool bar, Spirit of Naxos, αλλά και του beach bar, Waves of Naxos.


Η δημιουργία σκηνικών δεν περιορίζεται στην τοποθεσία του καταλύματος. Το Sceneries of Naxos προτρέπει τον επισκέπτη να εξερευνήσει το νησί και να ανακαλύψει τις κρυμμένες ομορφιές του μέσα από δραστηριότητες και ‘περιπέτειες’ που θα του προσφέρουν ζωντάνια και ενέργεια, φέρνοντάς τον παράλληλα σε επαφή με την ίδια τη φύση, τη θάλασσα, το βουνό και τον ευεργετικό νησιώτικο αέρα. Έτσι, με απόλυτο σεβασμό στην οικολογία του τόπου, οι παραλίες, τα ορεινά χωριά και τα δυσπρόσιτα υψώματα μπορούν να αποτελέσουν ιδανικά σκηνικά για αναβαθμισμένες δραστηριότητες, όπως kite surfing, hiking, και mountain biking, ενώ δίνεται και η ευκαιρία για συμμετοχή σε πρωτότυπες διοργανώσεις, όπως jeep tours και τουρνουά τένις, καθιστώντας το κατάλυμα έναν καινοτόμο για τη Νάξο, αλλά και γενικά τις Κυκλάδες, adventurous προορισμό. Για μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας, το ξενοδοχείο φροντίζει να εξασφαλίζει και τη χαλάρωση των επισκεπτών του, παρέχοντας υπηρεσίες ευεξίας στο wellness and fitness center, Essence of Naxos.


Σε άμεση διασύνδεση με τη φύση και την παράδοση του νησιού, το ξενοδοχείο προσφέρει μία εκλεπτυσμένη και ποιοτική εμπειρία διαμονής με σύγχρονο χαρακτήρα, καθώς παρέχονται όλες οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και τεχνολογικές ανέσεις που αναμένονται σε ένα μοντέρνο boutique hotel. Επομένως, συνδυάζοντας το adventure traveling με την άνεση, τη χαλάρωση και την ευεξία, το Sceneries of Naxos προσφέρει μία νέα, ιδιαίτερη και καθ’ όλα διαφοροποιημένη πρόταση διαμονής στο νησί.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

Memories of Naxos | Reception, Lobby & Shop
Tastes of Naxos | All-day Restaurant
Spirit of Naxos | Pool & Bar
Waves of Naxos | Beach Bar
Essence of Naxos | Wellness & Fitness Center

Room Types

Standard Rooms
Deluxe Rooms
Premium Rooms with Indoor Spa Facility - Maisonette Style
Premium Rooms with Outdoor Jacuzzi or Swim-Up Pool
Premium Rooms with Hidden Garden & Private Pool
Open Plan Suites - Maisonette Style
One-Bedroom Suites with Private Pool
One-Bedroom Houses with Private Pool

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Setting the stage for your Cycladic memories.

Sources of Inspiration

Το εντυπωσιακό περιβάλλον τοπίο, με τον παρακείμενο λόφο να δεσπόζει πάνω από το κατάλυμα.
Οι ενετικές επιρροές στην αρχιτεκτονική της Νάξου, που τη διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.
Η ιδιαίτερη κατηγορία των ‘landscape hotels’, που αφορά καταλύματα που αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.
Η πληθώρα των εξωτερικών δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στη Νάξο.
Η αυτάρκεια της Νάξου σε γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και η πλούσια γαστρονομική παράδοση του νησιού.

Signature Experiences

Ιδιωτικά δείπνα στις εξέδρες της πισίνας
Ολοήμερη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας
Εξερεύνηση του νησιού μέσω οργανωμένων jeep tours

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Tο όνομα του καταλύματος προκύπτει από την κεντρική ιδέα του concept, η οποία αφορά τη δημιουργία ιδιαίτερων 'σκηνικών', που θα πλαισιώνουν την εμπειρία διαμονής του ταξιδιώτη, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό τόσο των εσωτερικών, όσο και των εξωτερικών χώρων, με μοναδικά facilities, έντονη υλικότητα κ.ο.κ. Το όνομα στηρίζει και η ίδια η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, αφού η πυκνή δόμηση των υφιστάμενων κτιρίων δημιουργεί διαδρόμους και περάσματα κατά μήκος του καταλύματος, που από μόνα τους δίνουν μια ιδιάζουσα αίσθηση σκηνογραφίας. Τέλος, κομβικό ρόλο στο ‘σκηνικό’ του ξενοδοχείου διαδραματίζει και ο παρακείμενος λόφος, ο οποίος αποτελεί το ‘φόντο’ για όλες τις δραστηριότητες μέσα στο κατάλυμα — από την κεντρική πισίνα και το εστιατόριο μέχρι και τα δωμάτια.

Logo Description

Το λογότυπο του Sceneries of Naxos εμπνέεται από το ενδιαφέρον τοπίο που περιτριγυρίζει το κατάλυμα, καθώς αποτυπώνεται εικαστικά τόσο η θέα της θάλασσας, όσο και του βουνού. Έτσι, οι αιχμηρές γωνίες που δείχνουν προς τα πάνω αποτυπώνουν το ανάγλυφο του λόφου, οι γωνίες προς τα κάτω τη θάλασσα και την παρακείμενη παραλία, ενώ ο κύκλος υποδηλώνει τον εσωστρεφή χαρακτήρα που έχει ολόκληρο το κατάλυμα, στον οποίο συμβάλλει και η υπάρχουσα αρχιτεκτονική του. Οι αιχμηρές γωνίες του λογοτύπου κάνουν αναφορά και στον πιο adventurous χαρακτήρα της εμπειρίας, ενώ τα κενά ανάμεσά τους παραπέμπουν στις σκηνογραφημένες διαδρομές που δημιουργούνται από τους διαδρόμους ανάμεσα στα κτίρια.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Συνεργάτες

Δημήτρης Παπαναστασίου | papanastasiou.ds@gmail.com

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page