Patmos Eye

Το Patmos Eye είναι ένα αυθεντικά σχεδιασμένο Boutique Hotel στη Σκάλα της Πάτμου, φτιαγμένο για να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδέει τους επισκέπτες του με τον αυθόρμητο και χαλαρό τρόπο ζωής.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Μάθετε Περισσότερα

Location

Σκάλα, Πάτμος

Year of Operation

2021

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Το Patmos Eye είναι ένα μικρό boutique ξενοδοχείο στη Σκάλα της Πάτμου, εμπνευσμένο από την τοπική αρχιτεκτονική του νησιού, τον φυσικό πλούτο και το ισχυρό πνευματικό υπόβαθρο και την ιστορία, καθώς και από μια φιλοσοφία «χαλαρής πολυτέλειας». Έχοντας μόλις 12 αυθεντικά σχεδιασμένα δωμάτια και σουίτες, η Patmos Eye Experience περιστρέφεται γύρω από την ιδιωτικότητα, τη χαλάρωση, τη γαστρονομία κορυφαίας ποιότητας (προσφέρεται είτε στα δωμάτια των επισκεπτών είτε στο “μικρό εστιατόριο” του ξενοδοχείου), την αυθεντικότητα και την εξατομικευμένη επιλογή διακοπών από τους ιδιοκτήτες, που μοιράζονται την αγάπη τους για τον προορισμό με όλους τους καλεσμένους τους.


Ο χειροποίητος σχεδιασμός των δωματίων, προσομοιώνει την αρχιτεκτονική των τοπικών αρχοντικών κατοικιών της περιοχής και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της Πάτμου με πολυπολιτισμικές επιρροές. Τα δωμάτια προσφέρουν εντυπωσιακούς εξωτερικούς χώρους, όπως "μυστικούς" κήπους και βεράντες με ιδιωτικά υδρομασάζ και πισίνες, καθώς και ανοιχτή θέα στη θάλασσα. Οι εμπειρίες εντός του δωματιου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν άνεση και αίσθηση οικειότητας, ενώ τα δωμάτια είναι επιπλωμένα με smart τεχνολογίες και ενσωματώνουν μια εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, που καταφέρνει να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών.


Το φαγητό στο Patmos Eye αποτελεί σχεδόν τελετουργία σε όλα τα στάδια της διαμονής του επισκέπτη. Από το πλούσιο τοπικό Πρωινό που σερβίρεται στα δωμάτια, μέχρι τα ειδικά επιμελημένα μενού και τα ιδιωτικά δείπνα που προσφέρονται στο «μικρό εστιατόριο», μαζί με επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα από την ιδιωτική συλλογή των ιδιοκτητών. Από την άλλη πλευρά, θεωρώντας την χαλάρωση ως «το φαγητό της ψυχής», το ξενοδοχείο έχει αναπτύξει ένα ξεχωριστό concept ευεξίας εμπνευσμένο από φυσικά ορόσημα του νησιού, όπως ο Βράχος της Καλικάντζου και το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη. Το Earthy Patio και το Cave Pool Spa, ολοκληρώνουν την εμπειρία αναζωογόνησης των επισκεπτών, με τη συνολική τους ατμόσφαιρα και εμπειρία που ξεπερνά την τυπική προσέγγιση των Spa των περισσότερων σύγχρονων ξενοδοχείων.


Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, καθώς η συνάθροιση αποτελεί το ισχυρό στοιχείο της "νοοτροπίας" του νησιού, ο ειδικά διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος του Over the Hill Veranda, γίνεται το τέλειο σημείο για να απολαύσετε τη Μαγική ώρα του Ροζ Ουρανού δοκιμάζοντας προσαρμοσμένες συνταγές κοκτέιλ και απολαμβάνοντας την ατελείωτη θέα προς το θάλασσα.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

The Patmian Gallery
The Tiny Restaurant
The Over the Hill Veranda
The Cave Pool Spa
The Earthy Patio

Room Types

2 x Patmian Rooms with Private Balcony
2 x Patmian Rooms with Secret Garden & Private Pool
3 x Patmian Rooms with Veranda & Hot Tub
2 x Patmian Suites with Veranda & Hot Tub
1 x Penthouse Room with Veranda & Hot Tub
1 x Penthouse Room with Private Terrace & Infinity Pool
1 x Penthouse Suite with Private Terrace & Infinity Pool

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Όπως το ίδιο το νησί της Πάτμου, η έμπνευσή μας για αυτό το έργο είναι ποικίλη. Μια μυστικιστική, χαλαρή αλλά πολυτελής εμπειρία, σε έναν τέλειο συνδυασμό με το τοπικό τοπίο και φιλοσοφία.

Sources of Inspiration

Η αρχοντική αρχιτεκτονική της Πάτμου
Η πολυπολιτισμική αίσθηση του νησιού
Η χειροποίητη αυθεντικότητα
Τα τοπικά φυσικά αξιοθέατα
Η πνευματικότητα του νησιού

Signature Experiences

Η εμπειρία του Cave Story
Μαγική Ώρα Ροζ Ουρανού
Το ιδιωτικό δείπνο του μικρού εστιατορίου

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το όνομα του καταλύματος, Patmos Eye, χρησιμοποιείται ήδη από τους ιδιοκτήτες στο πρώτο τους κατάλυμα, ενώ στόχος είναι σταδιακά να μετατραπεί σε ένα δυναμικό τοπικό brand. Αναλύοντας τις δύο λέξεις που απαρτίζουν το όνομα, συμπεραίνουμε ότι Το όνομα του προορισμού (Patmos), τοποθετεί το κατάλυμα κατευθείαν στο μέρος στο οποίο βρίσκεται και, η έννοια του ματιού (eye), σχετίζεται με τη θέα στο φυσικό τοπίο, στην παράδοση & ιστορία του τόπου, και στο μέλλον.

Logo Description

Το λογότυπο που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες της παρουσίασης, έχει βασιστεί στο γνωστό σύμβολο του ‘ματιού’, που ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται ήδη από τους επιχειρηματίες στο άλλο τους κατάλυμα. Θεωρήσαμε σωστό να κρατήσουμε το συγκεκριμένο στοιχείο, αλλά να του δώσουμε μια πιο μοντέρνα και σύγχρονη οπτική, που δεν αναπαράγει το μάτι επακριβώς, αλλά εμπνέεται από τα σχήματα και τα χρώματα και ‘παίζει’ πιο ελεύθερα με τις γραμμές και τις καμπύλες. Ταυτόχρονα, τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που κοσμούν το ‘μάτι’ παραπέμπουν στην τοπική παράδοση, ενώ η ελεύθερη φόρμα του, του δίνει μια αίσθηση ‘χειροποίητου’.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Λίστα Συνεργατών

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Wondering what Destsetters can do for your project?