top of page

Ktima Naxos | Νάξος

Το Ktima Naxos προσφέρει αναβαθμισμένη διαμονή σε πολυτελείς σουίτες, μεζονέτες και βίλες, με μοναδικές ιδιωτικές παροχές αλλά και διαφορετικά επίπεδα αυτονομίας. Αναπτύσσεται μέσα σε έναν πλούσιο αμπελώνα, και υπόσχεται ιδιαίτερες εμπειρίες γύρω από τα κρασιά της Νάξου αλλά και όλων των νησιών του Αιγαίου, σε ένα μεσογειακό κτήμα κρασιού, εστιάζοντας στον πλούτο της τοπικής φύσης, του πολιτισμού και της παράδοσης.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Μάθετε Περισσότερα

Location

Άγιος Παντελεήμονας, Νάξος

Year of Operation

2024

Official Website

"An Aegean Vineyard Experience"

Το Ktima Naxos αποτελεί μια εντελώς νέα και διαφοροποιημένη πρόταση καταλύματος στη Νάξο, σχεδιασμένη για να προσφέρει αναβαθμισμένη διαμονή σε πολυτελείς σουίτες, μεζονέτες και βίλες, οι οποίες διαθέτουν μοναδικές ιδιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και διαφορετικά επίπεδα αυτονομίας, ανάλογα με τις επιθυμίες του επισκέπτη. Το κατάλυμα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα σε έναν πλούσιο αμπελώνα, υπόκειται σε μια σειρά από ιδιαίτερες εμπειρίες γύρω από τα κρασιά της Νάξου αλλά και όλων των νησιών του Αιγαίου, καθώς και γύρω από τη ζωή σε ένα μεσογειακό κτήμα κρασιού, με έμφαση στο πλούσιο και τα χαρακτηριστικά της τοπικής φύσης, του πολιτισμού και της παράδοσης. Η Γαστρονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της εμπειρίας, ενώ το κατάλυμα δίνει μεγάλη έμφαση και στο κομμάτι της Ευεξίας, αφού η συνολική του φιλοσοφία και η προσέγγιση των βασικών αρχών της οικολογίας και της βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα προσφέρει και μια σειρά από αναβαθμισμένες εμπειρίες που φέρνουν τους πελάτες σε άμεση επαφή με την τοπική φύση. Οι κήποι του καταλύματος, οι οποίοι αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από αμπελώνες, προσφέρουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό για τις διάφορες εμπειρίες, από εξωτερικά μασάζ μέχρι Wine Tasting sessions, ενώ η κεντρική πισίνα που περιβάλλεται από αμπελώνες, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα φωτογενές σκηνικό, που προϊδεάζει για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης. Ο απώτερος στόχος του καταλύματος είναι προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής στη Νάξο, η οποία διαφέρει από το ήδη προσφερόμενο προϊόν, και δημιουργεί ένα σύνολο μοναδικών και ανεπανάληπτων εμπειριών, που δεν μπορεί κανείς να ζήσει πουθενά αλλού!

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Experiences

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το προτεινόμενο όνομα του καταλύματος αντικατοπτρίζει το σύνολο της εμπειρίας και των εγκαταστάσεων που τοποθετούνται μέσα σε έναν αμπελώνα, σε ένα κτήμα. Η λέξη 'Ktima' είναι αμιγώς ελληνική και παραπέμπει στην εμπειρία που θέλουμε να βιώνουν οι πελάτες του ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα ‘συστήνει’ στους ξένους επισκέπτες τη σημασία της (η αντίστοιχη αγγλική λέξη είναι το estate). Ταυτόχρονα, το όνομα του προορισμού είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται στην επωνυμία του ξενοδοχείου, καθώς κάνει σαφή τον γεωγραφικό του προσδιορισμό.

Logo Description

Το λογότυπο του καταλύματος Ktima Naxos εμπνέεται από την κτηριακή του δομή. Συγκεκριμένα, εφόσον οι κατοικίες είναι όλες διώροφες, με τον εξωτερικό τοίχο του κατώτερου επιπέδου να σχηματίζει μια καμάρα, η δομή αυτή μεταφράστηκε ως σχηματοποίηση λογοτύπου. Επιπλέον, το κατάλυμα αυτό βρίσκεται σε δύο οικόπεδα, στοιχείο που απεικονίζεται στο λογότυπο, διχοτομώντας το αρχικό σχήμα. Όσον αφορά τα χρώματα, αυτά αντλούνται από το βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο της Νάξου.

Hotel Design

For the completion of the project, Destsetters collaborates with esteemed Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Αρχιτέκτονας

Αγγελική Αμπελιώτη | info@smartinteriors.gr

3D Renders

Available 3D Renders for the Project, appear here. 

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page