top of page

Ktima Naxos

Το Ktima Naxos προσφέρει αναβαθμισμένη διαμονή σε πολυτελείς σουίτες, μεζονέτες και βίλες, με μοναδικές ιδιωτικές παροχές αλλά και διαφορετικά επίπεδα αυτονομίας. Αναπτύσσεται μέσα σε έναν πλούσιο αμπελώνα, και υπόσχεται ιδιαίτερες εμπειρίες γύρω από τα κρασιά της Νάξου αλλά και όλων των νησιών του Αιγαίου, σε ένα μεσογειακό κτήμα κρασιού, εστιάζοντας στον πλούτο της τοπικής φύσης, του πολιτισμού και της παράδοσης.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Μάθετε Περισσότερα

Location

Άγιος Παντελεήμονας, Νάξος

Year of Operation

2024

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Η κεντρική ιδέα πίσω από την ανάπτυξη του Concept για το υπό δημιουργία ξενοδοχείο στη Νάξο περιστρέφεται γύρω από τη ζωή μέσα σε έναν αμπελώνα — από τη διαδικασία καλλιέργειας των φυτών μέχρι και την παραγωγή και κατανάλωση του τελικού προϊόντος, του κρασιού. Με δεδομένη την ιδιαίτερα περιορισμένη προσφορά της Νάξου σε εμπειρίες που έχουν να κάνουν με το κρασί και τη οινογευσία, αλλά και τη θέση του οικοπέδου σε μια περιοχή που διαθέτει ήδη αρκετούς αμπελώνες, το Concept θα επικεντρωθεί στο να δημιουργήσει μια συνολική εμπειρία για τους επισκέπτες, όχι μόνο μέσω κάποιας συμπληρωματικής υπηρεσίας (όπως, π.χ., η μετάβαση και ξενάγηση σε κάποιο τοπικό αμπελώνα που προσφέρεται ήδη από κατάλυμα της Νάξου), αλλά μέσω της δημιουργίας ενός ‘μικρόκοσμου’ του ξενοδοχείου, μέσα στον οποίο οι διαμένοντες θα περνάνε όλες τους τις στιγμές στο κατάλυμα.


Αντλώντας στοιχεία έμπνευσης και από τη φημισμένη περιοχή της Τοσκάνης στην Ιταλία, με τους πολλούς αμπελώνες αλλά και τα αναβαθμισμένα καταλύματα μέσα στη Μεσογειακή φύση, το Concept φιλοδοξεί να φέρει μια εντελώς καινοτόμα και διαφοροποιημένη πρόταση καταλύματος για τη Νάξο, η οποία θα διαφοροποιηθεί σαφώς από το γενικά χαμηλό επίπεδο της πλειοψηφίας των καταλυμάτων του νησιού, αλλά και από την πιο ‘συμβατική’ προσέγγιση που φαίνεται να ακολουθούν οι πιο αναβαθμισμένες επιλογές διαμονής που υπάρχουν στη Νάξο.


Εκτός από το κομμάτι του κρασιού αλλά και των κήπων-αμπελώνων του καταλύματος, η εμπειρία θα επικεντρωθεί και στο κομμάτι της επαφής με την τοπική φύση, μέσω προτεινόμενων δραστηριοτήτων τόσο στον προορισμό όσο και στο ίδιο το κατάλυμα — όπως, για παράδειγμα, η ιππασία και η πεζοπορία.

Συνδυάζοντας πολλαπλά στοιχεία έμπνευσης με κοινό σημείο αναφοράς το κατάλυμα, ο στόχος θα είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο μοναδικών εμπειριών, τις οποίες ο πελάτης δεν θα μπορεί να ζήσει σε κανένα άλλο ξενοδοχείο του νησιού αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

Lobby & Shop
The Wine Estate
Ruby All Day Restaurant
Garden Pool
Vine Wellness & Fitness Center

Room Types

Φάση Α:
One-Bedroom ‘Vineyard Maisonettes’ with Private Pool
Two-Bedroom ‘Vineyard Maisonettes’ with Private Pool
Two-Bedroom ‘Estate Villa' with Private Garden & Pool

Φάση Β:
Two-Story ‘Junior Suites’ with Private Pool
Two-Story 'Vineyard Suites’ with Private Pool

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

"An Aegean Vineyard Experience"

Sources of Inspiration

Το γραφικό σκηνικό που δημιουργούν οι αμπελώνες
Ο πλούτος του ελληνικού κρασιού των νησιών του Αιγαίου
Η χειροποίητη και βασισμένη στην τοπική παραγωγή γαστρονομία
Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα
Οι παραδοσιακές τοπικές τέχνες και η αναγωγή τους στη σύγχρονη εποχή
Η διαρκής επαφή με την τοπική φύση

Signature Experiences

Πικνίκ στους κήπους με τους αμπελώνες κατά το ηλιοβασίλεμα
Μασάζ στους κήπους με τους αμπελώνες,
Εμπειρία Ιππασίας
Θεματικές Βραδιές BBQ

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το προτεινόμενο όνομα του καταλύματος αντικατοπτρίζει το σύνολο της εμπειρίας και των εγκαταστάσεων που τοποθετούνται μέσα σε έναν αμπελώνα, σε ένα κτήμα. Η λέξη 'Ktima' είναι αμιγώς ελληνική και παραπέμπει στην εμπειρία που θέλουμε να βιώνουν οι πελάτες του ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα ‘συστήνει’ στους ξένους επισκέπτες τη σημασία της (η αντίστοιχη αγγλική λέξη είναι το estate). Ταυτόχρονα, το όνομα του προορισμού είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται στην επωνυμία του ξενοδοχείου, καθώς κάνει σαφή τον γεωγραφικό του προσδιορισμό.

Logo Description

Το λογότυπο του καταλύματος Ktima Naxos εμπνέεται από την κτηριακή του δομή. Συγκεκριμένα, εφόσον οι κατοικίες είναι όλες διώροφες, με τον εξωτερικό τοίχο του κατώτερου επιπέδου να σχηματίζει μια καμάρα, η δομή αυτή μεταφράστηκε ως σχηματοποίηση λογοτύπου. Επιπλέον, το κατάλυμα αυτό βρίσκεται σε δύο οικόπεδα, στοιχείο που απεικονίζεται στο λογότυπο, διχοτομώντας το αρχικό σχήμα. Όσον αφορά τα χρώματα, αυτά αντλούνται από το βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο της Νάξου.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Αρχιτέκτονας

Αγγελική Αμπελιώτη | info@smartinteriors.gr

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page