top of page

Klima Hotel

Ένα Eco Hotel στην καρδιά της Αθήνας, που αναδεικνύει τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας αθηναϊκής γειτονιάς και προσφέρει ένα σύνολο εμπειριών εμπνευσμένων από τους Έλληνες και Γάλλους ιδιοκτήτες του, μέσα από το design, το φαγητό και την τέχνη.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)


Μάθετε Περισσότερα

Location

Αθήνα, Αττική

Year of Operation

2020

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό και επαγγελματικό υπόβαθρο & φιλοσοφία των ιδιοκτητών, το νέο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μεταξουργείου, στην Αθήνα, προσδιορίζεται ως ένα σύγχρονο φιλικό προς το περιβάλλον έργο φιλοξενίας που θα φέρει στην πρώτη γραμμή το μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας των ξενοδοχείων, σε ένα σκηνικό που θα συνδυάζει τον ελληνικό και γαλλικό πολιτισμό — και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ο γαλλικός πολιτισμός έχει επηρεάσει την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο στόχος είναι να παρέχουμε μια ατόφια και μοντέρνα εμπειρία με μία οικολογική προσέγγιση, που δεν είναι επιτηδευμένη και στοχεύει να αντικατοπτρίζει το μέλλον τη φιλοξενία αλλά και την αρχιτεκτονική κατοικιών.


Ο οικολογικός χαρακτήρας του ξενοδοχείου θα καθορίσει τη λειτουργία του σε πολλά επίπεδα. Ο στόχος θα είναι να δημιουργηθεί μια αυτάρκης ιδιοκτησία, που θα καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια — χωρίς να "μειώνει" τον γενικό φρέσκο και μοντέρνο χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Από ηλιακούς συλλέκτες στην ταράτσα μέχρι ανακύκλωση νερού και έξυπνους τρόπους εξοικονόμησης κόστους και πόρων, το ξενοδοχείο θα χρησιμοποιήσει τον βιώσιμο χαρακτήρα του σε όλη την επικοινωνιακή του στρατηγική, τονίζοντας το γεγονός ότι είναι το πρώτο πραγματικά Eco και πλήρως βιώσιμο ξενοδοχείο στην Αθήνα.


Όσον αφορά το Design, καθώς έχουμε δύο ξεχωριστά και εντελώς διαφορετικά κτίρια, πρέπει να φροντίσουμε να βρούμε τα στοιχεία που θα τα συνδυάσουν και θα δημιουργήσουν ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Το κεντρικό κτίριο θα σχεδιαστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τον μοντέρνο χαρακτήρα ενός ξενοδοχείου πόλης, με σαφείς επιρροές από τη γαλλική σχεδιαστική κληρονομιά που εφαρμόζονται σε ελληνικά σπίτια προηγούμενων δεκαετιών. Από την άλλη πλευρά, το μικρό απέναντι κτήριο θα διατηρήσει τον παραδοσιακό ελληνικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την ελληνική εμπειρία στην ανοιχτή αυλή του με την κεντρική πισίνα. Σε όλους τους τομείς, ο σχεδιασμός θα επικεντρωθεί στη δημιουργία ειδικών «μικροκλιμάτων», που θα φιλοξενούν όλες τις προκαθορισμένες εμπειρίες.


Η Διακόσμηση θα συνδυάσει αρμονικά στοιχεία από την Ελλάδα και τη Γαλλία, ιδιαίτερα στους τομείς της γαστρονομίας, της διακόσμησης και των εκδηλώσεων. Γύρω από το ξενοδοχείο, ο πελάτης θα βιώσει ένα «πράσινο» περιβάλλον, αφού σε όλους τους χώρους θα κυριαρχούν τα φυτά: στο πάτωμα, στις διάφορες επιφάνειες, στους τοίχους (κάθετοι κήποι), ακόμα και να κρέμονται από την οροφή. Δυνατό σημείο αναφοράς σε όλους τους χώρους θα είναι τα διάφορα υλικά δαπέδων, που θα κάνουν κάθε χώρο και χώρο διαφορετικό και μοναδικό. Τέλος, το ξενοδοχείο θα διακοσμηθεί με έργα τέχνης Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν ο ένας από τις χώρες του άλλου.


Δεδομένου του γεγονότος ότι η Αθήνα είναι γεμάτη με ταράτσες ξενοδοχείων, καθώς και το γεγονός ότι το κτίριο δεν προσφέρει την καλύτερη θέα στην Ακρόπολη, δεν συνιστούμε την ανάπτυξη ενός roof garden στο κεντρικό κτίριο. Αντίθετα, υποστηρίζουμε την πίσω αυλή με την πισίνα πίσω από το απέναντι κτίριο, που θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα εμπειρία, όχι μόνο για τους κατοίκους του ξενοδοχείου, αλλά και για τους κατοίκους της Αθήνας.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

Main Building
Reception/Lobby/Cafe
Pool & Backyard
All day Pool Bistro
Outdoor Cinema & Events Venue
The Capsule Spa

Room Types

Rooms with Balconies
Rooms With Yard View

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο στην καρδιά μιας αθηναϊκής γειτονιάς που δημιουργεί το τέλειο “Klima” για τη διαμονή σας στην Αθήνα και είναι περήφανο για την τέλεια ατμόσφαιρα ύπνου, ένα πρωινό γεμάτο τοπική δημιουργικότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση των Ελλήνων/Γάλλων ιδιοκτητών που φρορντίζουν κάθε λεπτομέρεια, υποστηρίζοντας την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης!

Sources of Inspiration

Η Γαλλική κουλτούρα
Οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του οικολογικού τρόπου ζωής

Signature Experiences

Η εμπειρία χαλάρωσης στον Κήπο
Βόλτα γύρω από το Eco Hotel
Εμπειρία ύπνου στα χειροποίητα στρώματα από φύλλα ελιάς
Ελληνο-γαλλικά events

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Η λέξη «Κλίμα» είναι μια λέξη που ακούγεται σχεδόν ίδια στα ελληνικά και στα γαλλικά, ενώνοντας έτσι τις δύο γλώσσες και αντικατοπτρίζει τη σχέση τους. Επιπλέον, η λέξη Klima κάνει μια ισχυρή και σαφή αναφορά στον οικολογικό τρόπο ζωής και τη βιωσιμότητα, υποστηρίζοντας έτσι το κύριο χαρακτηριστικό λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Logo Description

Το προτεινόμενο λογότυπο ήταν ένα διακριτικό σύμβολο που αφηγείται τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου: Οικολογικό και Μοντέρνο. Τα χρώματα πρέπει να είναι εμπνευσμένα από τη φύση, καθώς και τα κύρια χρώματα που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του ξενοδοχείου (πράσινο, μπεζ, λευκό, ανοιχτό καφέ, γκρι). Δεν θέλουμε μόνο τα αναμενόμενα Eco χρώματα, αλλά μια πιο σύγχρονη προσέγγιση που περιλαμβάνει πιο γήινα χρώματα.

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Λίστα Συνεργατών

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page