top of page

Elegia Tinos

Το Elegia Boutique Island Resort είναι μια ολοκαίνουργια επιλογή διαμονής στην Τήνο, που συνδυάζει αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες με μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και δημιουργικές εμπειρίες σε ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό περιβάλλον.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Μάθετε Περισσότερα

Location

Άγιος Φωκάς, Τήνος

Year of Operation

2021

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Η Βασική Ιδέα Ανάπτυξης Του concept, αφορά τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου καταλύματος με χαρακτηριστικά μικρού resort, το οποίο θα εστιάζει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης και πολυεπίπεδης εμπειρίας, που θα συνδυάζει τη διαμονή σε δωμάτια με ιδιαίτερο σχεδιασμό και ιδιωτικά facilities, με στοιχεία από την τοπική τέχνη, κουλτούρα και πολιτισμό. Μέσα Από Απλουστευμένες Υπηρεσίες Και Εμπειρίες, οι πελάτες θα βιώνουν μια αυθεντική εμπειρία διαμονής στην Τήνο, με σκηνικό την υπέροχη θέα του καταλύματος, με απλό και νόστιμο τοπικό φαγητό, αλλά και με δυνατότητα πλήρους χαλάρωσης και ηρεμίας, μέσα στους κήπους και τις αυλές του νέου  ξενοδοχείου.

Βασικός στόχος θα είναι η δημιουργία μιας διαφοροποιημένης ξενοδοχειακής εμπειρίας, που εμπνέεται από τρία κομβικά σημεία-αναφοράς της Τήνου: Το Φως, που θα λούζει απλόχερα το κατάλυμα, τον Άνεμο, που θα κινείται αρμονικά ανάμεσα στα κτίρια, τις πλατείες και τα σοκάκια, αλλά και τον Ήχο, που θα ερμηνεύεται μέσω της μουσικής αλλά και των φυσικών στοιχείων του ήχου της θάλασσας, των πουλιών και του ανέμου.


Κομβικό κομμάτι της ανάπτυξης του ξενοδοχείου, θα είναι η δημιουργία δωματίων και σουιτών που θα εξασφαλίζουν τον μέγιστο βαθμό privacy, ενώ αρκετά από αυτά θα περιλαμβάνουν ιδιωτικά facilities όπως private pools & hot tubs, που θα αναβαθμίζουν την εμπειρία και θα επιτρέπουν στο κατάλυματηστόχευσητωνκοινώνπουουσιαστικάτοενδιαφέρουν. Εκτός Από Τα Δωμάτια, το κατάλυμα θα προσφέρει και μια σειρά από ιδιαίτερα κοινόχρηστα facilities, όπως το κεντρικό εστιατόριο, η πισίνα με pool bar, το spa και το γυμναστήριο, αλλά και χώροι άρρηκτα δεμένοι με την τέχνη και τον πολιτισμό, όπως μια βιβλιοθήκη, ένα υπαίθριο θέατρο προβολών, αλλά και ένας πολυχρηστικός χώρος για εκδηλώσεις, παραστάσεις, αλλά και συνέδρια και μικρά events. 


Η τοπική τέχνη θα αποτελεί επίσης βασικό στοιχείο της όλης εμπειρίας, αφού θα αποτυπώνεται μέσω διακοσμητικών αλλά και δομικών στοιχείων του καταλύματος. Από Την Ευρεία Χρήση Του Μαρμάρου, τόσο στα κτίρια όσο και σε έργα τέχνης, μέχρι τις θεματικές βραδιές χορού, προβολών, αλλά και υπαίθριων εκθέσεων, ο επισκέπτης θα έχει  την ευκαιρία να διαμείνει σε ένα ξενοδοχείο που θα του προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν ‘όμορφο χώρο ωραία θέα’.


Τέλος, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής εμπειρία διαμονής, θα παίζει και η γαστρονομία που θα προσφέρει το κατάλυμα, η οποία θα είναι βασισμένη σε τοπικές συνταγές, υλικά και πρώτες ύλες. Η εμπειρία του φαγητού στο νέο ξενοδοχείο δεν θα είναι μόνο γευστική, αλλά μέσω της ιδιαίτερής της σκηνογραφίας θα μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων, εικόνων και χρωμάτων.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

POESIS - Art Library | Reception & Lobby
PLATAEA - Local Tastes Restaurant
ANEMOS - Pool & Bar
PHOS - Retreat Area
IDOLS - Gym & Workout Space
ECHOS - Event Spaces

Room Types

Double Rooms
Double Rooms With Hot Tub
Junior Suites
Junior Suites With Hot Tub
Junior Suites With Private Pool
One-Bedroom Suites With Private Pool

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Το Elegia είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό ξενοδοχείο. Είναι ένα μέρος για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό της Τήνου, να δοκιμάσετε απλό και αυθεντικό αλλά αναβαθμισμένο φαγητό, να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε πλήρως, ενώ συνδέεστε με την φύση και ζείτε το πραγματικό νόημα της πολυτελούς φιλοξενίας, που ξεκινά και τελειώνει με ένα μεγάλο, ζεστό και εγκάρδιο χαμόγελο!

Sources of Inspiration

Τα φυσικά στοιχεία του Φωτός, του Ανέμου και του Ήχου
Το Τηνιακό μάρμαρο και η τέχνη της μαρμαροτεχνίας
Η Μουσική, οι Τέχνες και ο Πολιτισμός
Η τοπική κουζίνα και εμπειρία φαγητού
Η ευρύτερη έννοια της Ευεξίας, σε συνδυασμό με την τοπική φύση
Η ιστορία της Τήνου αλλά και των Κυκλάδων, στο πέρασμα των αιώνων

Signature Experiences

The Summer Open-Air Performances
The ‘Tinos Village’ Food Experience
The Sunset Massage Experience
Audio Guided Tours
The New-Age Corporate Events

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το κεντρικό όνομα του καταλύματος αντλεί έμπνευση από την αρχαία Ελληνική Ελεγεία, δηλαδή όλα τα ποιήματα που ήταν γραμμένα στο ελεγειακό δίστιχο. Η λέξη παραπέμπει συνειρμικά στη μουσική, στη μελωδία, στον ήχο, στην κίνηση του λόγου μέσα στον αέρα — στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν όλη τη φιλοσοφία του νέου ξενοδοχείου, αλλά και την εμπειρία του πελάτη μέσα σε αυτό. Η Ελεγεία, και άρα η Τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις, θα αποτυπώνεται στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση, αλλά και σε όλες τις δράσεις που θα οργανώνει το κατάλυμα, σε μια προσπάθεια να εντάξει τους καλεσμένους μου σε μια χαλαρή, άνετη και ευχάριστη εμπειρία διαμονής, μακριά από την κλασική λογική των 'luxury' ξενοδοχείων.

Logo Description

Το λογότυπο του Καταλύματος Elegia προέκυψε από τον συνδυασμό εννοιών όπως τέχνη, χορός, τοπική αρχιτεκτονική, μινιμαλισμός. Οι Τέχνες κάνουν έντονη την παρουσία τους στο κατάλυμα, έτσι το εικαστικό σχέδιο αποτυπώνει δύο ανθρώπινες φιγούρες, σουρεαλιστικής αισθητικής, που χορεύουν. Ο σουρεαλισμός των φιγούρων παραπέμπει και στην εντυπωσιακά μοντέρνα αισθητική των αρχαίων Κυκλαδίτικων ειδωλίων, αφού δανείζονται τη φόρμα και τις γραμμές που συναντάμε στα μοναδικά αυτά έργα τέχνης

Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Λίστα Συνεργατών

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page