top of page

Cellar 14

Tο CELLAR 14 αποτελεί μια φρέσκια και καινοτόμα πρόταση πολυτελούς διαμονής στα Λεύκαρα της Κύπρου, σχεδιασμένη για να προσφέρει υψηλού επιπέδου, μοντέρνες εμπειρίες εμπνευσμένες από την τοπική παράδοση και πολιτισμό.

Τι κάναμε για αυτό το project

  • Μελέτη τυπολογίας

  • Ανάπτυξη Hotel Concept 

  • Προτάσεις Σχεδιαστικής & Λειτουργικής κατεύθυνσης (Design & Operational Briefs)

  • Branding & Implementation


Μάθετε Περισσότερα

Location

Λεύκαρα, Κύπρος

Year of Operation

2024

Official Website

Hotel Synopsis

The below text is a full description of the under development property, giving all the details regarding the hotel's story, concept, operation, and experiences, that will provide to its guests.

Tο CELLAR 14 αποτελεί μια φρέσκια και καινοτόμα πρόταση πολυτελούς διαμονής στα Λεύκαρα της Κύπρου, σχεδιασμένη για να προσφέρει υψηλού επιπέδου εμπειρίες εμπνευσμένες από την τοπική παράδοση και πολιτισμό, μέσα από μια μοντέρνα προσέγγιση που αναμειγνύει το Κυπριακό κρασί, την τοπική Γαστρονομία, την Εμπειρία διαμονής σε ένα παραδοσιακό σπίτι του χωριού, αλλά και τη σύγχρονη Τεχνολογία και Τέχνη.


Τα τέσσερα δωμάτια του καταλύματος προσφέρουν άνετους εσωτερικούς χώρους, ενώ έμφαση δίνεται στην εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, που εγγυάται την πλήρη χαλάρωση και ηρεμία των επισκεπτών. Το κάθε δωμάτιο είναι εντελώς διαφορετικό από το άλλο, διαθέτοντας unique ιδιωτικά facilities όπως εξωτερικά Jacuzzi, ιδιωτικές βεράντες και εξωτερικά τζάκια, που υπόσχονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία ακόμα περισσότερο. Το μικρό μέγεθος του καταλύματος επιτρέπει την ενοικίασή του και ως ένα ενιαίο σπίτι ή βίλα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μεγάλες παρέες ή σε οικογένειες για πραγματικά αξέχαστες διακοπές, σε έναν χώρο που προσφέρει από τη μια ιδιωτικότητα και από την άλλη την απαραίτητη ζεστασιά ενός μεγάλου σπιτιού.


Το Κρασί αποτελεί βασικό συστατικό της εμπειρίας, αφού το κάθε δωμάτιο διαθέτει μια δική του, mini κάβα Κυπριακών κρασιών, μέσα από την οποία ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να απολαύσει το κρασί του ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο εξοπλισμό στα δωμάτια. Το πλήρως ενημερωμένο Wine Shop στην είσοδο του καταλύματος, προσφέρει μια ακόμα πιο πλούσια συλλογή από Κυπριακά κρασιά, επιτρέποντας στους διαμένοντες, Κύπριους αλλά και ξένους, να αγοράσουν φιάλες και για το σπίτι τους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα.


Το CELLAR 14 δίνει τεράστια έμφαση και στη Γαστρονομία, η οποία είναι σχεδιασμένη για να αναδεικνύει στο έπακρο τις τοπικές γεύσεις και συνταγές της Κύπρου, καθώς και τα αγνά υλικά και πρώτες ύλες του τόπου. Η Γαστρονομία βρίσκει την εφαρμογή της στο κατάλυμα τόσο μέσω του πρωινού, το οποίο σερβίρεται καθημερινά στα δωμάτια των πελατών και το οποίο περιλαμβάνει είδη και συνταγές που είτε παρασκευάζονται στο παρασκευαστήριο του ξενοδοχείου είτε προέρχονται από τοπικά καταστήματα και φούρνους, όσο και μέσα από ειδικά μελετημένα platters Κυπριακών τυριών, αλλαντικών και φρούτων, τα οποία ο πελάτης μπορεί να απολαύσει ως συνοδευτικό για το κρασί στο δωμάτιό του ή στην κεντρική αυλή.


Πέρα από το Wine Shop στην είσοδο του καταλύματος, το CELLAR 14 διαθέτει και μια σκηνογραφημένη Κεντρική Αυλή, όπου οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν στα ειδικά επιλεγμένα έπιπλα (όπως αιώρες και daybeds), ανάμεσα σε τοπική βλάστηση και δέντρα, που υπόσχονται πλούσια σκίαση, μυρωδιές και αρώματα. Ο ήχος του νερού από το κεντρικό στοιχείο νερού στην Αυλή, αλλά και οι προβολές ασπρόμαυρων ταινιών στον μεγάλο τοίχο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, εγγυώνται τη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου, που σε υποδέχεται και σε εντάσσει στη γενικότερη φιλοσοφία του ξενοδοχείου, που περιστρέφεται γύρω από την αυθεντική Κυπριακή Φιλοξενία.

Hotel Typology

The first stage of our Services, which includes the Research & the Typology Study, helped the Hotel Owners take their final decisions regarding the hotel's Typology (type of property, room types, grounds, etc) and its main Features and Facilities, aiming to increase the hotel's ADR as well as its sales potentials from its various departments and services.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Hotel Grounds

The Wine Shop
The Reception Foyer
The Relaxation Courtyard

Room Types

Garden Room with Courtyard Access
Garden Suite with Hot Tub
House Suite with Private Veranda & Hot Tub
House Suite with Private Terrace & Hot Tub

Hotel Concept Development

During the Hotel Concept Development process, we specified the main idea and the narrative of the new hotel, which will allow it to stand out from the competition. At the same time, we specified all the new hotel's experiences, services, and operation model, in order to help the architectural and design teams to capture all the requirements for its final design.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Η Σύγχρονη Διαμονή συναντά το Κρασί και τις Τέχνες, σε ένα παραδοσιακό χωριό στην Κύπρο.

Sources of Inspiration

Ο έντονα γραφικός χαρακτήρας του χωριού των Λευκάρων στη σύγχρονη εποχή
Η σχέση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με το χωριό και τα περίφημα Λευκαρίτικα κεντήματα
Η ανάδειξη της υψηλής ποιότητας του Κυπριακού κρασιού
Η αυθεντική τοπική γαστρονομία, απαλλαγμένη από 'μοντέρνες διεθνείς πινελιές'
Ο απλοϊκός και ειλικρινής χαρακτήρας της Κυπριακής φιλοξενίας

Signature Experiences

Σεμινάρια Οινογευσίας για διαμένοντες εντός του δωματίου
Πρωινό στον Κήπο
Βραδιές ταινίας με Κρασί και Τυριά
Εκδηλώσεις Κρασιού

Hotel Branding & Implementation

In order to have a fuller image of the Concept, we have created an initial branding for the new hotel that captures its feel and essence, and which must be taken into account during the design process. At the same time, we presented a series of indicative applications and implementations of the branding, in order to convey in a more tangible way the feeling that will be exuded during the hotel's visual communication.

Screenshot 2021-12-27 at 6.47.59 PM.png

Name Description

Το όνομα του καταλύματος εμπνέεται από τον όρο Cellar — κελάρι, που παραπέμπει κατευθείαν στο θέμα του κρασιού και της οινοποιίας. Από την άλλη, ο αριθμός 14 αποτελεί τον αριθμό της διεύθυνσης του ξενοδοχείου, γεγονός που συνδέει το όνομα με την τοποθεσία αλλά και την ιστορικότητα του κτηρίου. Σαν σύνολο, το όνομα CELLAR 14 αποπνέει έναν σύγχρονο χαρακτήρα, παρόλο που περιλαμβάνει τη λέξη Cellar που παραπέμπει σε κάτι πιο παραδοσιακό και παλιό. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται, ήδη από το όνομα, αυτή η μόνιμη διασύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον, που θέλει να δημιουργήσει το ξενοδοχείο σε όλα τα στάδια της εμπειρίας του πελάτη.


Logo Description

Για το εικαστικό σχέδιο του λογοτύπου, τα βασικότερα στοιχεία έμπνευσης αποτελούν το ξενοδοχειακό concept που έχει να κάνει με το κρασί, καθώς και το αρχιτεκτονικό στοιχείο της καμάρας του κτηρίου. Στη δεξιά πλευρά του σχεδίου, εμφανίζεται μια συνδυαστική μορφή ενός μπουκαλιού κρασιού και ενός ανοιχτηριού. Αυτή η μορφή συνοδεύεται από το μισό τμήμα της καμάρας, εκφράζοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό και διαδραστικό ρόλο του κρασιού στις εμπειρίες που προσφέρει το κατάλυμα CELLAR 14. Η σύνθεση χρωματίζεται από το χρώμα του κόκκινου κρασιού, ενώ παράλληλα έχει μοντέρνα αισθητική, όπως ακριβώς θα συμβαίνει στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.


Implementation Examples

Project Partners

For the completion of the project, Destsetters collaborates with the Architectural and Design teams, in the context of the thorough application of the concept to the overall experience, the correct specification of the anticipated operational needs, and the new hotel's commercial potentials. The Architectural & Design teams are selected by the investors/project owners and play an active part in the overall decisions regarding the development of the new property.

Αρχιτέκτονας

Μαίρη Χειμώνα | marychimona@cytanet.com.cy 

Wondering what Destsetters can do for your project?
bottom of page